Britanica Millvina Dean, ultima supravietuitoare de pe vasul Titanic, scufundat in anul 1912, pune in vanzare mai multe obiecte pastrate in urma naufragiului, bani necesari pentru a plati taxele la azilul de batrani in care locuieste, relateaza Associated Press.

Millvina Dean avea numai doua luni cand a fost salvata din apele reci ale Atlanticului in acea noapte de aprilie 1912, impreuna cu fratele ei Decan, in varsta de doi ani, si mama sa. Millvina era atunci cel mai tanar pasager salvat de la inec cu ajutorul barcilor. Inainte de a se intoarce acasa in Anglia, familia ei a primit o mica valiza de rachita cu lucruri donate, pentru a-i ajuta sa-si reconstruiasca viata.

Acum, la varsta de 96 de ani, ultima persoana din lume care a fost pe Titanic si se afla inca in viata, intentioneaza sa vanda suvenirurile de pe vas. Are nevoie de bani pentru a se intretine.

Constransa de situatia in care se afla, batrana a scos la licitatie valiza si alte lucruri de pe gigantul pachebot si spera sa adune in jur de 3.000 de lire sterline (5.200 de dolari) in urma licitatiei obiectelor, astfel incat sa-si plateasca taxele la un azilul de batrani in care si-a petrecut ultimii doi ani.

Printre obiectele care vor fi licitate se afla si cateva fotografii rare ale Titanicului, precum si scrisorile compensatorii trimise mamei batranei de catre reprezentantii Titanic Relief Fund.

Din cauza unui accident in urma caruia a ramas cu soldul fracturat, batrana locuieste de doi ani la o casa de batrani din Southampton. "Nu mai pot trai in propria mea casa. Acum scot la vanzare orice obiect care mi-ar putea aduce un ban in plus si care ma poate ajuta sa platesc asistenta medicala care mi se ofera in aceast camin", a marturisit Dean.