Directori de la asiguratorul american AIG au plecat la o vanatoare in Anglia, pentru care compania a platit 86.000 de dolari, la doar cateva zile dupa ce grupul a fost salvat de autoritatile din SUA printr-un ajutor de 37,8 miliarde dolari, a declarat procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, citat de FoxNews.

Cuomo a anuntat demararea unei anchete care sa faca lumina in cheltuielile directorilor executivi de la AIG.

"Chiar dupa ce banii contribuabililor au fost folositi pentru salvarea AIG, compania a platit mii de dolari pentru vacante de lux pentru directorii sai executivi, incluzand o vanatoare in Anglia si partide de golf", sustine Cuomo intr-o scrisoare adresata asiguratorului american.

Procurorul a declarat ca respectivele cheltuieli ar putea fi "frauduloase" potrivit legii care reglementeaza afacerile din statul New York si a anuntat ca are autoritatea sa cerceteze cazurile unde exista suspiciuni de abuz.

Reprezentanti ai companiei au afirmat ca vanatoarea din Anglia a fost un "eveniment anual" ce fusese programat cu luni inainte ca AIG sa aiba probleme care sa necesite interventia guvernului federal. Compania a precizat ca va lua masuri pentru ca "astfel de activitati sa inceteze imediat".

Vacante de 440.000 de dolari

Saptamana trecuta, Casa Alba s-a declarat scandalizata de "excesele" directorilor grupului AIG, care au plecat intr-o vacanta de lux la doar cateva zile dupa ce grupul a fost salvat de autoritati. Potrivit informatiilor, sefii de la AIG au petrecut o vacanta intr-un complex luxos din California la doar cateva zile de la salvarea companiei de catre autoritatile americane pentru suma de 85 de miliarde de dolari.

Factura pentru aceasta vacanta a fost de 440.000 de dolari, dintre care aproape 200.000 de dolari pentru camere (cate 1.000 de dolari sau mai mult pe noapte) si peste 150.000 dolari pentru mese, precum si 23.000 de dolari pentru tratamente de relaxare.

AIG a precizat atunci ca vacanta a fost "un eveniment de afaceri" organizat cu luni inainte pentru asiguratori independenti si nu pentru angajatii companiei. Doar 10 din cei 100 de participanti lucrau pentru AIG.