Guvernul Statelor Unite va investi peste 90 de milioane de dolari in urmatorii doi-trei ani in instalatii si echipamente militare pentru trupele comune bulgaro-americane de pe teritoriul Bulgariei, a anuntat adjunctul misiunii SUA in Bulgaria, Alexander Karagiannis, potrivit agentiei Novinite.

Karagiannis a facut parte dintre oficialii invitati la un exercitiu comun al trupelor bulgare si americane, care a avut loc miercuri la baza militara de la Novo Selo, in sudul Bulgariei. Presedintele bulgar Gheorghi Parvanov, precum si Comandantul armatei americane in Europa, gen. Carter Ham, au luat de asemenea parte la demonstratii.

In prezent, in zona de antrenament de la Novo Selo se afla o baza militara temporara, unde cel putin 6,5 milioane de dolari au fost deja investiti. Peste 62 de milioane de dolari vor mai fi investiti in infrstructura si tehnica militara, in urmatorii doi ani, cand se preconizeaza finalizarea constructiei, potrivit lui Karagiannis.

"Aceste baze militare moderne vor fi permanente, dar acest lucru nu inseamna si o dislocare permanenta a trupelor americane. Fortele militare americane vor stationa la baza din Novo Selo provizoriu, dupa un sistem rotativ si cu permisiunea conducerii armatei bulgare, si vor participa la exercitii militare comune, precum si la alte activitati", a mai precizat Karagiannis.