John Cleese, unul dintre scenaristii si actorii serialului de comedie "Monty Python", a declarat ca Sarah Palin - candidata republicana la postul de vicepresedinte al SUA, arata precum un "papagal bine aranjat". Cleese mai crede ca aceasta putea sa fie, la fel de bine, un personaj creeat de echipa "Monty Python". "Pana acum, credeam ca Michael Palin (n.r. - coleg de serial) este singurul Palin din lume care te poate face sa razi", a spus Cleese.

Intrebat ce crede despre Sarah Palin, Cleese a izbucnit in ras. "Ce ma fascineaza este faptul ca oamenii chiar o urmaresc atunci cand apare la televizor. Chiar nu-si dau seama ca si-a invatat discursurile pe de rost? Le spune cu intonatie, are o memorie foarte buna, dar e ca si cum te-ai uita la un papagal care arata bine", a spus comediantul, conform The Telegraph.

"De ce spun asta? Pentru ca un papagal poate vorbi foarte frumos, dar nu intelege exact sensul cuvintelor pe care le scoate, chiar daca le pronunta foarte bine. A urmat cursuri, a invatat aceste discursuri si ce e incredibil este ca multi oameni chiar o cred", a mai afirmat Cleese.

Incheindu-si pledoaria, Cleese a mai declarat: "Ce vreau sa zic e ca 'scenariul' acesta ar fi putut face parte din Monty Python. Si imi pare rau sa spun, Michael Palin, ca nu mai esti cel mai amuzant Palin, dar...nu mai esti".