Echipa electorala a candidatului democrat la presedintia Statelor Unite, Barack Obama, a demarat o ofensiva prin care incearca sa-i convinga pe sindicalistii albi ca zvonurile despre religia musulmana a senatorului sunt false. AFL-CIO, cea mai importanta federatie sindicala din SUA, planuieste sa sune alegatorii, sa trimita scrisori si sa aiba intalniri cu milioane de americani pentru a-i convinge ca Obama este crestin si ca s-a nascut in America. In acest timp, Sarah Palin, nominalizata de republicani pentru functia de vicepresedinte al SUA, a cerut americanilor "sa nu lase stanga sa fure alegerile".

Initiativa democratilor si a liderilor de sindicat ce si-au declarat sprijinul pentru Barack Obama a venit in contextul in care unii sindicalisti albi au declarat "ca nu-l suporta pe senatorul din Chicago din cauza culorii pielii sale".

In acest sens, membrii de sindicat vor fi bombardati cu scrisori (aproximativ 25 de milioane) in care muncitori albi vorbesc laudativ despre Barack Obama; AFL-CIO va da 70 de milioane de telefoane in statele considerate cruciale pentru castigarea alegerilor de la 4 noiembrie; liderii de sindicat vor merge din casa in casa pentru a-i convinge pe alegatori ca Obama este nascut in SUA; material electoral va fi inmanat in centrele de sindicat si la schimburile din fabrica.

Obama nu este crestin, nu a fost nascut in SUA si a depus juramantul ca senator cu mana pe Coran, nu pe Biblie

Zvonuri despre Obama

Potrivit presei de peste Ocean, echipa de campanie democrata este frustrata din cauza zvonurilor care afirma ca Obama nu este crestin, nu a fost nascut in SUA si ca a depus juramantul ca senator cu mana pe Coran, nu pe Biblie.

Liderii de sindicat incearca, de asemenea, sa profite de faptul ca dificultatile economice cu care se confrunta americanii, in special in statele cheie, par sa-i indeparteze pe alegatori de republicani si de politicile economice ale acestora. Muncitorii albi continua insa sa aiba retineri sa-si ofere sprijinul deplin pentru Obama, iar multi sustin ca problema rasei este un impediment important.

Palin: Sa nu lasam stanga sa fure alegerile

Sarah Palin, nominalizata de republicani pentru functia de vicepresedinte al SUA, a cerut americanilor "sa nu lase stanga sa fure alegerile".

"Adevarul este ca grupurile de extrema stanga din aceasta tara vor face tot ce le sta in putere pentru a-i ajuta pe democratii Obama si Biden sa castige Casa Alba si sa-si mentina majoritatea in Congres", a declarat Palin.

Comentariile sale au fost facute in contextul in care Association of Community Organizations for Reform Now (Acorn), o organizatie non-guvernamentala care militeaza pentru drepturile celor cu venituri reduse, a intrat in vizorul autoritatilor federale pentru incercarea de fraudare a voturilor. ACORN este acuzata ca a inscris pe liste persoane inexistente sau ca a inregistrat acelasi alegator de cateva ori.

ACORN a afirmat ca acuzatiile republicane sunt "ridicole" si ca e mandra ca a inscris pe listele de vot peste 1,3 milioane de noi alegatori.