Problema arzatoare a americanilor, criza economica, a dominat cea de-a doua dezbatere televizata de marti seara din Nashville (Tennessee) intre candidatii la fotoliul de la Casa Alba Barack Obama si John McCain, scriu agentiile internationale de presa.

"Trecem prin cea mai grava criza financiara de la criza din 1929... Este rezultatul politicii economice gresite al ultimilor opt ani sustinuta de domnul McCain", a inceput Obama confruntarea televizata.

"Americanii sunt nervosi, sunt lezati si sunt un pic speriati", a declarat McCain care a profitat de ocazie pentru a face o noua propunere, la exact patru saptamani inaintea alegerilor prezidentiale: preluarea de catre stat a imprumuturilor imobiliare pe care familiile nu reusesc sa le mai ramburseze.

"Este propunere mea, nu a lui Obama si nici a presedintelui Bush", a insistat McCain.

In dificultate, potrivit sondajelor, senatorul de Arizona si-a pus sperantele ca acesta dezbatere ii va aduce mai multe voturi, dar nu a precizat cum se poate realiza practic propunerea sa, foarte costisitoare, scrie AFP.

Barack Obama a sustinut ca trebuie facut mai mult in sprijinul clasei de mijloc si a insistat ca reducerea taxelor, propusa de John McCain ii va ajuta tot pe cei instariti, scrie BBC.

Doua sondaje de opinie, al CBS News si CNN, al caror rezultat a fost anuntat imediat dupa incheierea dezbaterii l-au aratat castigator pe senatorul Obama, scrie BBC.

Potrivit Gallup, inaintea dezbaterii era o diferenta de noua puncte intre cei doi ccandidati: Obama conducea cu 51% la 42% in ceea ce priveste intentiile de vot.

Prima dezbatere intre cei doi rivali a fost urmarita de 52,4 milioane de telespectatori, iar sondajele l-au aratat invingator pe senatorul Obama.

Cea de-a treia si ultima dezbatere televizata intre Obama si McCain este programata pentru 15 octombrie la Hampstead, New York.