Un avion american de tip Falcon a fost fortat sa aterizeze pe pista unui aeroport iranian, dupa ce patrunsese ilegal in Iran din spatiul aerian turc, sustine agentia semi-oficiala iraniana Fars, citata de AFP, dar Pentagonul infirma un astfel de incident.

Avionul ar fi fost autorizat sa paraseasca Iranul a doua zi, dupa ce echipajul, format din cinci ofiteri de rang inalt, a fost supus unui interogatoriu.

Autoritatile iraniene au luat aceasta decizie dupa ce au constatat ca avionul nu a intrat intentionat in spatiul aerian al republicii islamiste, afirma agentia iraniana, fara a preciza insa cand ar fi avut loc acest incident.

Statele Unite au precizat marti ca niciunul dintre aparatele pe care le are in zona nu a aterizat in Iran.

"Potrivit centrului de operatiuni aeriene, nicunul dintre aparatele noastre din regiune nu a fost semnalat ca fiind absent si nu dispunem de nicio informatie potrivit careia vreun avion american ar fi aterizat in Iran", a declarat locotenent colonelul Patrick Ryder.

Avionul apartinea Ungariei si efectua o misiune umanitara

Al-Alam a revenit marti asupra informatiilor prezentate anterior, afirmand ca avionul apartinea Ungariei, efectua o misiune umanitara si se indrepta spre Afganistan. De asemenea, televiziunea precizeaza ca la bord se aflau cetateni ungari, si nu americani, cum anuntase initial.

Televiziunea a revenit si asupra datei incidentului, precizand ca acesta a avut loc in 30 septembrie, si nu duminica trecuta.