Presedintele George W. Bush a cerut din nou Camerei Reprezentantilor sa aprobe planul de salvare a bancilor, avertizand ca "locurile de munca ale americanilor sunt in pericol" din cauza crizei financiare care afecteaza Statele Unite, relateaza AFP.

"Aceasta problema depaseste cu mult granitele New York-ului si ale Wall Street-ului. Este o problema care afecteaza oamenii care muncesc din greu", a declarat joi George W. Bush, in cadrul celui de-al 14-lea apel lansat in 15 zile pentru aprobarea planului administratiei, in valoare de 700 de miliarde de dolari.

Americanii "sunt ingrijorati pentru economiile lor, sunt ingrijorati pentru locurile lor de munca, sunt ingrijorati pentru locuintele lor, sunt ingrijorati pentru micile lor intreprinderi, iar Camera Reprezentantilor trebuie sa auda aceaste voci si sa adopte planul", a subliniat presedintele SUA.

"Oamenii sunt ingrijorati pentru viitor, sunt ingrijorati pentru ca guvernul nu actioneaza, creditele sunt inghetate, iar aceasta inseamna ca locurile de munca sunt in pericol. Foarte multi oameni se indreapta acum inspre Camera Reprezentantilor pentru a vedea daca va actiona intr-o maniera pozitiva, aproband o lege care a fost imbunatatita", a mai spus Bush.

Senatul a aprobat, cu 74 de voturi pentru si 25 impotriva, "Legea privind stabilizarea urgenta a economiei", care urmareste salvarea sectorului bancar american.

Camera Reprezentantilor, care a respins prima varianta a legii la inceputul acestei saptamani si a determinat o cadere brutala a indicelui Dow Jones si a burselor internationale, urmeaza sa se pronunte din nou, vineri, asupra variantei aprobate de Senat.