Un videoclip ce infatiseaza un grup de copii cantand piese muzicale dedicate candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, a provocat reactii controversate printre americani. Suporterii senatorului de Illinois au laudat initiativa, insa criticii au acuzat folosirea copiilor, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, in scopuri electorale.

Cantecele au fost inregistrate recent in Venice (California) de un grup intitulat "Sing for Change", ce si-a propus sa "implice comunitatile de americani in alegeri".

Unul dintre cele doua cantece, intitulat 'We're gonna change the world", a fost compus de Lily Campbell, o fetita in varsta de 9 ani. Celelalte piese se numesc "Sing for Change" si "Yes We Can".

Potrivit informatiilor publicate pe pagina electronica a grupului, "acesti copii care nu au dreptul sa voteze... sunt convinsi ca a canta reprezinta cea mai buna contributie la campania lui Obama".

Republicanii s-au grabit sa critice folosirea copiilor in scopuri electorale, acuzand "indoctrinarea" micutilor. Suporterii senatorului John McCain au postat pe YouTube clipuri omagiale care parodiaza "Sing for Change", unele dintre ele avand inserate cantece patriotice si mobilizatoare.

Sub presiunea criticilor, echipa de campanie a lui Obama a sters cantecul de pe YouTube.

Sing for Change poate fi urmarit aici.

Unul dintre clipurile care parodiaza cantecul dedicat lui Barack Obama