Economia americana traverseaza un moment critic si este nevoie de adoptarea rapida a legislatiei care sa permita salvarea pietelor financiare, a declarat marti presedintele George W. Bush, dupa ce Congresul a respins luni planul administratiei in valoare de 700 miliarde de dolari.

"Sunt dezamagit de ce s-a intamplat, dar ii asigur pe americani si pe cetatenii din intreaga lume ca nu este sfarsitul procesului legislativ", a spus presedintele Statelor Unite, intr-o declaratie de presa.

"Trebuie sa dam din nou drumul banilor in economie, astfel incat economia sa se miste din nou", a spus Bush, avertizand ca, in caz contrar, "consecintele se vor inrautati de la o zi la alta".

Liderul american a admis ca planul de salvare presupune o interventie masiva din partea statului, dar a aratat ca scaderea de luni pe pietele bursiere a costat peste 1.000 de miliarde dolari.

"Daca natiunea noastra continua in acest sens, efectele economice vor fi dureroase si de durata. (...) Daca am aproba acest plan, efectele ar fi mult mai mici pentru contribuabili", a sustinut el.

"Economia americana nu mai are de ales in acest moment, trebuie sa actionam decisiv pentru a evita o criza si mai mare pentru milioanele de americani", a continuat Bush, adaugand ca administratia americana va discuta cu liderii celor doua camere pentru a adopta legislatia necesara.