Romanca Oana Irina Kalis, rapita in urma cu 11 zile in Egipt si eliberata luni, s-a intors marti dimineata la Berlin, impreuna cu cei 5 turisti germani care au facut parte din grupul de ostatici, anunta televiziunile de stiri. Oana Irina Kalis este stabilita de mai multi ani in Germania si plecase in vacanta in Egipt impreuna cu sotul sau, cetatean german. Celelalte 5 persoane rapite, cetateni italieni, au ajuns la Torino inca de luni seara.

Turistii rapiti in Egipt si cei 8 insotitori egipteni au fost adusi luni la Cairo, unde au fost transportati direct la spital, pentru analize, unde s-a constatat ca starea lor de sanatate era buna. Autoritatile egiptene sustin ca nu a fost platita nicio rascumparare in schimbul eliberarii ostaticilor.

Turistii rapiti in Egipt si cei 8 insotitori egipteni au fost adusi luni la Cairo, unde au fost transportati direct la spital, pentru analize, unde s-a constatat ca starea lor de sanatate era buna.

Tatal romancei Oana Irina Kalis a urmarit la televizor momentul in care fiica sa a coborat din avionul care a adus ostaticii la Cairo. Oana Irina Kalis, in varsta de 33 ani, este originara din Iasi si locuieste in sud-vestul Germaniei. Ea este medic de profesie si este casatorita cu un cetatean german.

Informatii contradictorii despre eliberare

Marti au aparut diverse informatii care sugerau faptul ca ostaticii nu au fost eliberati de armata egipteana, ci au fost pusi in libertate de rapitori.

Guvernul de la Cairo a anuntat initial ca ostaticii au fost eliberati de un comando egiptean. Unul dintre ostaticii egipteni a declarat insa ca rapitorii i-au abandonat, luni dimineata, acestia fiind gasiti, ulterior, de fortele de securitate.

Versiunea a fost confirmata de unul dintre ostaticii italieni care a declarat ca rapitorii i-au pus in libertate dupa ce au aflat ca armata sudaneza a omorat sase dintre ei. Ostaticilor li s-a oferit o masina si li s-a permis sa plece. Dupa cateva sute de km prin desert, ostaticii au fost reperati de fortele de securitate egiptene.