Presedintele George W. Bush a cerut marti Organizatiei Natiunilor Unite sa sanctioneze Iranul si Coreea de Nord pentru programele nucleare pe care le dezvolta, in cursul ultimului discurs pe care il sustine in cadrul Adunarii Generale a ONU.

"Unele tari, precum Siria si Iranul, continua sa sustina terorismul, dar aceste state sunt din ce in ce mai putine si mai izolate", a spus Bush, adaugand ca, "la fel ca si sclavia sau pirateria, terorismul nu-si are locul in lumea moderna".

"Nu trebuie sa renuntam, atata vreme cat cetatenii nostri nu au scapat de aceasta amenintare la adresa civilizatiei", a explicat liderul de la Casa Alba.

Bush acuza Rusia ca a violat charta ONU

Bush a acuzat Rusia ca a violat charta ONU prin invadarea Georgiei. "Trebuie sa ramanem uniti in sustinerea pentru poporul georgian", a declarat liderul american.

"Charta Natiunilor Unite prevede egalitatea intre state in ceea ce priveste drepturile fiecarei tari, fie ca este mare sau mica. Invadarea Georgiei de catre Rusia reprezinta o violare a acestor prevederi", a subliniat Bush.