Politia din Islamabad a dat publicitatii imagini cu camionul care a fost folosit in atentatul produs sambata seara in apropierea hotelului Marriott din capitala pakistaneza. Explozia produsa de camionul capcana a provocat moartea a cel putin 57 de persoane si ranirea altor 266.

Camionul a fost incarcat cu peste 600 kg de TNT si RDX, a anuntat politia pakistaneza. Masina a luat foc imediat dupa ce s-a lovit de un zid de protectie. Agentii de paza au incercat sa stinga focul, moment in care camionul a explodat. Oficialii pakistanezi au declarat ca explozia a provocat stricaciuni la sistemul de electricitate din zona, astfel incat camerele de luat vederi nu au surprins momentul exploziei.

Printre cei ucisi s-au numarat si doi angajati ai Ambasadei americane, precum si ambasadorul ceh in Pakistan, Ivo Zdarek. Alte 266 de persoane au fost ranite in urma deflagratiei.

Explozia a spart geamurile si a smuls usile mai multor vile din centrul orasului. Hotelul a fost grav avariat si a luat foc dupa explozie, care a distrus si zeci de masini parcate in apropiere.

Acest nou atentat a survenit intr-un moment in care Pakistanul este cuprins de un val fara precedent de atentate comise de islamisti apropiati al-Qaida.

Atentatul s-a produs in aceeasi zi in care noul presedinte pakistanez a promis sa lupte impotriva terorismului si a extremismului, dar a adaugat ca tara sa nu va permite subminarea suveranitatii sale in cadrul luptei impotriva terorismului. Intre Pakistan si Statele Unite exista tensiuni generate de recentele raiduri in interiorul Pakistanului ale fortelor americane din Afganistan.

Nimeni nu a fost arestat pana in prezent in legatura cu atentatul din Islamabad.