O explozie puternica s-a produs sambata in centrul Islamabadului, intr-un moment in care aceasta tara este cuprinsa de un val fara precedent de atacuri comise de islamisti, transmite CNN. Cel putin 60 de persoane au murit si alte 200 sunt ranite, dar bilantul victimelor ar putea fi mult mai mare. Explozia s-a produs in apropierea hotelului Marriott, care este foarte popular pentru turistii care vin in Pakistan. Deocamdata nu se cunoaste cauza exploziei dar, potrivit unor estimari, se pare ca a existat si o scurgere de gaze.

Explozia a spart geamurile si a smuls usile mai multor vile din centrul orasului. Hotelul a fost grav avariat si a luat foc dupa explozie, care a distrus si zeci de masini parcate in apropiere. Numeroase ambulante s-au indreptat spre locul exploziei.

Acest nou atentat survine intr-un moment in care Pakistanul este cuprins de un val fara precedent de atentate comise de islamisti apropiati al-Qaida.

Atentatul s-a produs in aceeasi zi in care noul presedinte pakistanez a promis sa lupte impotriva terorismului

In primul sau discurs tinut in fata Parlamentului de la Islamabad, presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, a promis sa lupte impotriva terorismului si a extremismului, dar a adaugat ca tara sa nu va permite subminarea suveranitatii sale in cadrul luptei impotriva terorismului. Intre Pakistan si Statele Unite exista tensiuni generate de recentele raiduri in interiorul Pakistanului ale fortelor americane din Afganistan, informeaza BBC, citat de Rador.

"Am cerut guvernului sa fie ferm si sa nu permita folosirea pamantului tarii pentru desfasurarea unor activitati impotriva oricarei alte tari straine. Nu vom tolera violarea suveranitatii si a integritatii teritoriale a tarii noastre de catre nici o putere care afirma ca face acest lucru in numele luptei impotriva terorismului", a precizat presedintele Asif Ali Zardari.