FBI si Secret Service au demarat o ancheta comuna dupa ce contul privat de email al lui Sarah Palin, nominalizata de Partidul Republican pentru functia de vicepresedinte al SUA, a fost piratat de hackeri, informeaza CNN.

Site-ul Gawker.com a publicat fragmente din mesajele pe care guvernatorul de Alaska le-a schimbat cu prietenii, dar si fotografii de familie luate de pe contul privat al lui Palin.

Gawker.com, care este un site specizlizat in stiri despre celebritati si industia media, a anuntat ca adresa de email a fost intre timp inchisa.

Managerul de campanie a lui John McCain, Rick Davis, a declarat ca publicarea fragmentelor de email este "o invadare socanta a vietii private a guvernatorului si o incalcare a legii", cerand ca persoana care se afla in posesia mesajelor "sa le distruga".

Serviciul Secret a cerut agentiei AP sa ii puna la dispozitii copii dupa email-uri, insa agentia a refuzat.

Potrivit Gawker, persoana care a intrat in adresa de email a guvernatorului de Alaska a sunat la un numar de telefon ce era listat sub numele lui Bristol, fata insarcinata a lui Palin, si a copiat cateva zeci de adrese de contact aflate in cont.

Gawker afirma ca membrii unui grup intitulat Anonymous au sustinut ca se afla in spatele atacului informatic, realizat pe unul dintre conturile de email ale Yahoo folosite de Sarah Palin. Deocamdata nu se stie exact cum au reusit hackerii sa patrunda in adresa de email a lui Sarah Palin, CNN afirmand ca este posibil ca atacatorii sa fi "pacalit" serviciul sa dezvaluie parola oferind datele persoanale ale guvernatorului. De asemenea, s-ar fi putut ca un hacker sa fi trimis un email catre Palin, ca venind din partea Yahoo, determinand-o sa-si dezvaluie parola.

Sarah Palin a fost criticata in ultimele zile pentru ca a folosit adresa privata de email pentru probleme legate de administratia oficiala. Ea a fost chiar acuzata ca a incercat sa "distruga probe" iar un politician local din Alaska incearca sa o determine sa publice peste 1.000 de mesaje legate de administratia publica.