Premierul ucrainean Iulia Timosenko l-a acuzat din nou pe presedintele Viktor Iuscenko de toate pacatele, afirmand ca „acest om lasa in urma lui numai ruine si dezamagire", scrie Vzgliad. De aceea, premierul, in calitate de ultim garant al stabilitatii, nu demisioneaza, chiar daca Ucraina se pregateste deja de vot.

E adevarat, scrie publicatia, nimeni nu a convocat alegeri, dar cursa electorala a inceput deja – retorica principalilor jucatori este cea mai buna dovada in acest sens. De exemplu, Viktor Ianukovici crede ca destramarea coalitiei democratice trebuie folosita pentru inlaturarea „obstacolelor din calea derularii reformelor”.

La randul ei, Timosenko a catalogat fortele proprezindiale "niste tapi care topaie in bezna" si l-a invinuit pe Iuscenko de agravarea relatiilor cu Moscova. Punct de vedere impartasit, de altfel, si de autorul declaratiei de independenta a Ucrainei, politicianul Levko Lukianenko. Intr-un mesaj adresat sefului statului, el a scris urmatoarele: „In loc sa-i trimiteti pe banditi la inchisoare, i-ati asezat alaturi de dumneavoastra, ceea ce este acelasi lucru cu coborarea la nivelul lor”.

Perspectiva alegerilor parlamentare devine aproape ireversibila. Dar, este putin probabil ca Timosenko sa intre in alianta Partidul regiunilor, in pofida stransei lor colaborari din ultimul timp.