Candidatul democrat la presedintia Statelor Unite, Barack Obama, a declarat luni ca actuala criza cu care se confrunta Wall Street "este cea mai grava de la Marea Depresiune" economica din anii '30. El a acuzat republicanii ca, prin politicile promovate, au generat aceasta criza, relateaza breitbart.com.

"Aceasta tara nu-si mai poate permite sa promoveze, inca patru ani, aceasta filosofie perdanta", a declarat Obama, dupa unda de soc provocata de anuntul falimentului Lehman Brothers si dupa ce Merrill Lynch a fost cumparata de Bank of America pentru 50 de miliarde de dolari.

Declaratia lui Obama, care se pregateste sa efectueze un turneu electoral in statele vestice, urmareste doua scopri: sa-l lege pe McCain de George W. Bush, aflat in plina scadere in ceea ce priveste cota de popularitate, si sa-si exprime simpatia cu majoritatea americanilor, care considera ca problema economica este tema centrala in campania pentru presedintia Statelor Unite.

"Opt ani de politici care au neglijat protejarea consumatorilor, au incurajat bonusuri foarte mari pentru presedintii de companii si au ignorat clasa de mijloc a Americii ne-au adus in fata celei mai serioase crize financiare de la Marea Depresiune. Cu siguranta, nu il acuz pe senatorul McCain pentru aceste probleme, dar acuz filosofia economica pe care o sustine", afirma Obama.