O campanie agresiva a partidului republican pentru a o apara pe Sarah Palin, alegerea controversata a lui John McCain pentru postul de vice-presedinte, a fost lansata cu o zi inaintea mult asteptatului ei discurs din cadrul conventiei republicane din Minnesota, scrie TimesOnline. Republicanii au sarit in apararea lui Sarah Palin dupa ce in aceasta saptamana au iesit la iveala detalii noi despre viata personala si politica a guvernatorului Palin, printre care si vestea ca fiica ei de 17 ani este insarcinata.

Dupa o zi in care conventia republicana din St. Paul a fost dereglata de uraganul Gustav si dupa ce au iesit la iveala detalii noi despre viata personala si politica a guvernatorului Palin, printre care si vestea ca fiica ei de 17 ani este insarcinata, mai multi politicieni, in frunte cu presedintele George W. Bush au strans randurile si i-au sarit in aparare.

Riposta republicana a inceput cu un discurs scurt al presedintelui Bush, transmis de la Casa Alba, in care il lauda pe John McCain si il caracterizeaza ca fiind "un om curajos, pregatit sa conduca aceasta natiune". Bush ar fi trebuit sa apara in persoana la conventia de luni seara, dar uraganul Gustav i-a schimbat planurile.

Legatura video prin care Bush si-a tinut discursul a fost un compromis binevenit pentru ca John McCain sa se detaseze de un presedinte nepopular, fara sa o faca intr-un mod ofensator, scrie TimesOnline.

Bush a mai adaugat: "Cand va prelua sefia Statelor Unite, John va avea un lider nemaipomenit langa el. America va avea un vice-presedinte puternic si cu principii in persoana guvernatorului statului Alaska, Sarah Palin".

Contraatacul republicanilor a continuat cu discursul lui Fred Thompson, fostul star din "Law&Order", care a caracterizat-o pe Palin ca fiind "o gura de aer proaspat" si care a declarat ca prefera oricand "un guvernator dur din Alaska".

Guvernatorul de Arkansas, Mike Huckabee, a declarat ca "nimic din ceea ce s-a aflat despre Sarah Palin nu mi-a stirbit increderea pe care o am in ea. Tot ceea ce au facut aceste dezvaluiri, au fost sa-mi arate ca este o persoana reala, cu o familie reala".

Dezvaluri noi din viata gurvernatorului de Alaska

Noi dezvaluiri despre viata guvernatorului de Alaska continua sa apara, dupa ce la inceputul saptamanii s-a aflat ca obisnuieste sa vaneze elani sau ca fiica ei de 17 ani este insarcinata, TimesOnline mai scrie ca Palin ar fi ras de mai multe ori pe parcursul unei emisiuni radio in timp ce moderatorul o caracteriza pe o contracandidata politica ca fiind o "catea" sau "cancer". Lyda Green, politicianul in cauza, este o fosta bolnava de cancer.

In acelasi timp, oficialii partidului Alaskan independece, un partid care militeaza ca Alaska sa se separe de SUA, au declarat ca Sarah Palin si sotul sau au facut parte din partid in 1994 si au participat si la conventia din acel an. Reprezentanti ai campaniei republicane au declarat ca Sarah Palin s-a inregistrat in Partidul republican in 1982 si nu si-a schimbat optiunile niciodata.

Recent au aparut informatii despre tatal copilului lui Bristol Palin, fiica de 17 ani a guvernatorului. Levi Johnston, in varsta de 18 ani, este jucator de hockey si se descrie pe pagina sa MySpace ca fiind "un taran nenorocit" ("f****** red-neck"). El mai scrie ca are o prietena , dar ca nu vrea sa aiba copii, scrie TimesOnline.

Operatorii campaniei democrate au declarat ca isi indreapta atentia acum pe sotul lui Palin, Todd, fost campion de snowmobil, sa vada ce pot sa mai descopere.

Interviul radio facut de Bob Lester in care Sarah Palin rade cand contracandidata sa este facuta "catea":