O sculptura ce reprezinta un broscoi crucificat, expusa la muzeul Museion din orasul italian Bolzano, a atras critici dure din partea Vaticanului, papa Benedict al XVI-lea clasificand-o drept blasfemie.

Printr-o scrisoare deschisa, Vaticanul sustine ca lucrarea "raneste sentimentele religioase ale mai multor oameni care vad crucea drept un simbol al iubirii lui Dumnezeu" si cere interzicerea sculpturii, scrie Fox News.

Statuia, realizata de artistul german Martin Kippenberg, decedat in 1997 la varsta de 44 de ani, are aproximativ un metru inaltime si infatiseaza o broasca verde pe o cruce, cu o halba de bere intr-o mana si un ou in cealalta. Infasurata intr-o panza verde, broasca este rastignita, in aceeasi maniera in care este reprezentat si Iisus.

Oficialii muzeului din Balzano au explicat ca este vorba de ”un autoportret al artistului, aflat intr-o stare profunda de criza” si nu considera necesara retragerea ei din expozitie.

Lucrarea lui Kippenberger a mai fost expusa la Tate Modern, la Galeria Saatchi din Londra, precum si la Bienala de Arta de la Venetia, urmand sa mai fie prezentata si la Los Angeles si New York.