Statul Major al armatei ruse a denuntat vineri prezenta unor nave NATO in Marea Neagra, in apropierea Georgiei, apreciind ca acest lucru nu contribuie la "stabilizarea" situatiei din regiune, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Astazi, cand conflictul a luat sfarsit, nave militare ale NATO sunt acolo. Cu ce obiectiv? Punem aceasta intrebare partenerilor nostri dar din punctul de vedere al Rusiei, necesitatea si utilitatea acestor actiuni este foarte indoielnica", a declarat adjunctul sefului Statului Major rus, Anatoli Nogovitin, in cadrul unei conferinte de presa.

"Nu cred ca aceste actiuni pot contribui serios la stabilizarea situatiei in regiune, deoarece in prezent aceasta situatie este controlata de Flota rusa de la Marea Neagra", a apreciat generalul.

Conform lui, "o fregata a marinei spaniole si o fregata a marinei germane au intrat ieri in Marea Neagra".

Moscova a decis joi sa isi "suspende" coopearea militara cu NATO, in replica la criticile formulate saptamana aceasta de statele membre ale Aliantei dupa operatiunea militara rusa in Georgia.

In replica, Statele Unite au minimizat anuntul Rusiei, afirmand ca NATO decisese deja inghetarea cooperarii, in semn de protest fata de continuarea prezentei militare rusesti pe teritoriul Georgiei.

NATO si Rusia au cooperat in domenii precum sistemele de aparare antiracheta de mica amploare, activitati navale, lupta antiterorista si schimburi academice, iar la inceputul acestui an au semnat un acord pentru tranzitul prin Rusia al echipamentului neletal destinat frontului din Afganistan.