Un oficial de la Teheran a anuntat marti ca Iranul se pregateste sa construiasca mai multe centrale nucleare, transmite agentia IRNA.

Anuntul a fost facut de Ahmad Fayyazbakhsh, directorul unei companii de stat ce se ocupa cu producerea de energie nucleara.

Fayyazbakhsh a declarat ca firma sa a semnat acorduri cu alte companii interne pentru a gasi locatii unde ar putea fi construite noi centrale nucleare. Oficialul a afirmat ca procesul va dura aproximativ 13 luni.

Responsabili de la Teheran anuntasera anterior ca doresc construirea a sase centrale nucleare pana in 2021. In acest moment, Iranul construieste prima sa centrala nucleara, in portul sudic Bushehr. Centrala, construita cu ajutorul Rusiei, ar putea deveni operationala la sfarsitul acestui an.

Statele Unite au acuzat Iranul ca programul sau nuclear are o componenta militara, insa guvernul de la Teheran a respins acuzatiile, afirmand ca urmareste doar producerea de electricitate. Oficiali din Administratia americana si responsabili israelieni au avertizat, in cateva randuri, ca ar putea recurge la atacuri aeriene impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului.