Presedintele rus, Dmitri Medvedev a semnat planul de pace cu Georgia, transmite CNN.

Conform documentului, Rusia trebuie sa inceapa retragerea trupelor intrate in Georgia.

Medvedev "a informat membrii Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse ca a semnat documentul", a declarat Natalia Timakova, purtatoare de cuvant a presedintiei, citata de AFP.

Presedintele Georgiei, Mihail Saakashvili a semnat inca de vineri acordul de incetare a focului, in timpul vizitei secretarului de stat american Condoleezza Rice.

Acordul pentru incetarea focului a fost trimis sambata, prin fax, Rusiei de diplomatia americana.

Anterior, o sursa din Ministerul rus de Externe anuntase ca Rusia vrea sa vada semnatura presedintelui georgian pe planul de pace inainte de a face orice miscare in conflictul dintre cele doua tari.

Conform acordului Moscova va trebui sa inceapa retragerea trupelor sale. Totusi, nimic nu indica vreo intentie a fortelor ruse de a parasi Gori, oras strategic care leaga estul de vestul Georgiei, aflat in apropierea teritoriului separatist Osetia de Sud.

Trupe si blindate ruse erau pozitionate sambata dimineata la 40 de kilometri de capitala georgiana Tbilisi. In plus, autoritatile georgiene acuza fortele ruse ca au aruncat in aer un pod feroviar important aflat la 45 de kilometri de Tbilisi si ca urmare legaturile feroviare intre estul si vestul tarii sunt intrerupte. Moscova a negat insa aceasta acuzatie.