Purtatorul de cuvant al premierului Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat ca sfarsitul logic al razboiului va fi distrugerea potentialului militar al Georgiei. La randul lor, oficialii republicii separatiste Abhazia sustin ca Georgiei sa i se interzica a detine forte militare proprii, pentru ca „in ultimii 100 de ani, Tbilisi a declansat sapte razboaie”, scrie publicatia electronica Vzgliad.

„In ultimii 100 de ani, Georgia a fost stat independent timp de 21 de ani: din 1918 pana in 1921, din 1990 si pana in zilele noastre. Iar in acest rastimp ea a reusit sa declanseze sapte razboaie”, a spus ministrul abhaz de externe, Serghei Samba.

Cu o zi in urma, premierul Putin amintise ca Moscova a avertizat in repetate randuri Occidentul in legatura cu intentiile agresive ale Georgiei. Dar, a spus el, in virtutea unei traditii create, SUA, UE şi organizatiile internationale au preferat sa ignore sfaturile Moscovei si toate semnalele ei de alarma.

„Ma uimeste, desigur, nu cinismul, pentru ca politica este ea insasi cinica. Ma uimeste amploarea acestui cinism, ma uimeste capacitatea de a prezenta albul ca negru si negrul ca alb, stiinta de a prezenta agresorul in calitate de victima a agresiunii si de a arunca responsabilitatea pentru consecinte pe umerii victimelor”, a spus Putin la reuniunea prezidiului guvernului.