Casa Alba este acuzata ca ar fi comandat CIA falsificarea unui document scris de seful serviciilor secrete irakiene si adresat lui Saddam Hussein pentru a crea o falsa legatura intre al-Qaeda si Irak si pentru a justifica, in acest fel, invazia americana, potrivit politico.com.

Ron Suskind scrie in cartea "The Way of the World", care va fi publicata marti, ca administratia Bush detinea informatii de la o sursa de varf din serviciile secrete irakiene potrivit carora "nu existau arme de distrugere in masa, iar informatia a fost primita la timp pentru a opri invazia"

Autorul sustine ca administratia americana era in contact cu directorul spionajului irakian, Tahir Jalil Habbush al-Tikriti.

"Casa Alba a nascocit o scrisoare falsa adresata de Habbush lui Saddam, antedatata 1 iulie 2001, in care se afirma ca Mohammad Atta, creierul atentatelor din 11 septembrie, s-a antrenat pentru aceasta misiune in Irak – iar aceasta dovedeste legatura operationala dintre Saddam Hussein si al-Qaeda. Administratia facea presiuni asupra CIA sa dovedeasca aceasta legatura pentru a putea justifica invadarea Irakului. Dar nu a existat nicio legatura", afirma Ron Suskind, in cartea "The Way of the World".

Casa Alba a respins acuzatiile lui Suskind: "Afirmatia ca administratia a cerut cuiva sa falsifice un document adresat de Habbush lui Saddam este pur si simplu absurda", a precizat un purtator de cuvant.