Un robotel care adora sa fie imbratisat, iti zambeste intocmai ca o fiinta umana si reactioneaza la stimulii afectivi. Robotul "Heart" ("Inima", in traducere, n.red.) a fost expus, saptamana aceasta, la Muzeul de Stiinta din Londra, anunta BBC News. Cercetatorii de la Universitatea West England, cei care au creat robotul, spun ca acesta reprezinta o noua era in lumea robotilor inteligenti, iar Heart poate fi folosit atat in terapia madicala, pentru oamenii singuri, cat si pentru distractie.

El a fost special creat pentru ca cercetatorii sa urmareasca ce se intampla atunci cand robotii interactioneaza cu oamenii.

Heart se relazeaza in mod vizibil atunci cand interactioneaza cu un stimul linistitor, cu sunete scazute sau cand este atins usor, insa pulsul sau creste brusc si isi inclesteaza pumnii in momentul in care este zdruncinat de o miscare brusca sau aude un zgomot puternic, potrivit Realitatea Tv.

Alaturi de Heart, la muzeul londonez a fost expus si Hexapod, un robot paianjen, cu sase picioare metalice si o camera in loc de ochi, care urmareste fetele oamenilor care trec pe langa el si le stocheaza in memorie. Cei care il privesc pe Hexapod mai mult de cateva secunde se pot vedea apoi instantaneu pe un ecran plasma. De asemenea, fetele persoanelor care interactioneaza cu robotul se vor regasi pe site-ul creat special pentru acesta.