Dupa ce l-a comparat pe Barack Obama cu Britney Spears si cu Paris Hilton, echipa de campanie a lui John McCain a recidivat: intr-o incercare de a critica ceea ce staff-ul lui McCain numeste "ingamfarea" si "falsa perceptie regala" a lui Obama, a realizat un nou videoclip in care candidatul democrat la alegerile prezidentiale este comparat cu Moise. Sau, cel putin, cu Charlton Heston, versiunea hollywoodiana a personajului biblic, noteaza foxnews.com.

In clip, intrebarile sunt puse din off, cu o voce grava, iar raspunsurile sunt colaje din declaratii facute de Barack Obama de-a lungul campaniei electorale. Reclama nu va fi difuzata de televiziunile americane si se bazeaza doar pe accesarile pe internet.

Reclama incepe cu cuvintele: "In 2008, lumea va fi binecuvantata. Il vor numi The One".

NARATORUL: "Vezi lumina?"

OBAMA: O lumina va straluci din ceruri. Va cobora asupra ta. Vei experimenta epifania si iti vei spune: 'Trebuie sa votez pentru Barack'

NARATORUL: Si intreaga lume va fi binecuvantata.

OBAMA: Acesta este momentul in care nivelul oceanelor nu va mai creste si planeta noastra va incepe, incet, sa se vindece.

CHARLTON HESTON - MOISE, scena in care desparte apele: Iata mana sa atotputernica!

NARRATOR: Barack Obama ar putea fi alesul. Dar este el pregatit sa conduca?

"Este trist ca, intr-o zi in care aflam ca 51.000 de americani si-au pierdut slujbele, candidatul republican pentru presedintie isi pierde timpul cu astfel de jocuri juvenile de semnatica", a reactionat purtatorul de cuvant al lui Obama.

McCain a aparat insa reclama: "Nu cred ca putem vorbi despre o reclama negativa. Noi credem ca are destul umor si vom continua sa ne batem pana la data alegerilor".