Tabloidul britanic The Sun a publicat fotografii cu fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, fara barba si pletele care i-au folosit pentru a se deghiza in ultimii ani, cat timp s-a dat drept Dr. Dragan Dabic. Pozele au fost facute cat timp a fost retinut in Belgrad.

Radovan Karadzici a fost transportat miercuri in Olanda pentru a fi judecat la Haga de catre Tribunalul Penal International (TPI). Karadzici a fost inchis intr-un centru de detentie al TPI, iar surse din interiorul inchisorii spun ca acesta ar fi slabit destul de mult de cand a fost arestat si ca refuza sa manance altceva decat migdale.

"Nu se atinge nici de apa, decat daca ii este adusa de rude. Probabil ii este frica sa nu fie otravit", declara surse din interiorul centrului de detentie, citate de The Sun.

Karadzici va trebui sa raspunda in fata TPI pentru genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi, pentru rolul sau in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995), dar si pentru masacrul de la Srebrenica soldat cu 8.000 morti.