Bilantul dublului atentat care a avut loc duminica seara la Istanbul se ridica la 17 morti, dupa ce unul dintre raniti a decedat luni, anunta AFP.

Numarul mortilor ar putea creste insa, in conditiile in care sapte persoane se afla in stare foarte grava. In total, 154 de oameni au fost raniti.

Atentatul, calificat de autoritati drept "terorist", a avut loc pe o artera comerciala a Istanbulului. Mai multe ziare au atribuit atacurile Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care lupta pentru independenta sud-estului Anatoliei.

Atentatele au loc intr-o perioada tensionata, in conditiile in care autoritatile efectueaza o ancheta asupra unei posibile lovituri de stat iar partidul de guvernamant ar putea fi interzis de justitie, pe motivul ca promoveaza o politica de islamizare a tarii.

La sfarsitul saptamanii trecute, un tribunal din Istanbul a decis judecarea retelei nationaliste Ergenekon, acuzata ca a incercat sa provoace haos si violente in tara pentru a pregati terenul pentru o lovitura de stat militara impotriva guvernului aparut din miscarea islamista, potrivit NewsIn.

De asemenea, atentatul coincide cu lansarea la Ankara, luni dimineata, a deliberarilor Curtii Constitutionale privitoare la o posibila interzicere a Partidului Justitie si Dezvoltare, aflat la putere, acuzat de activitati antilaicitate.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a decis sa anuleze sedinta de Guvern pentru a se deplasa la Istanbul.