Fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, acuzat de genocid, vrea sa se apere singur in fata Tribunalului de la Haga, au declarat miercuri avocatii sai, citati de Reuters.

"Karadzici va dispune de o echipa de avocati din Serbia care il vor ajuta, dar in timpul procesului se va apara singur", a declarat avocatul Sveta Vujacici.

Karadzici va urma astfel exemplul fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, care a ales sa se apere singur in procesul de la Haga.

In prezent, Karadzici este detinut la Belgrad, in asteptarea extradarii. Avocatul sau a precizat ca fostul lider al sarbilor bosniaci va face apel la decizia de extradare.

"A cerut sa fie barbierit si tuns. Astazi ma astept sa-l intalnesc fara barba si cu parul scurt", a spus Vujacici.

Vujacic a declarat marti ziaristilor ca fostul lider al sarbilor bosniaci a fost arestat la Belgrad, vineri 18 iulie. Vujasic sustine ca Radovan Karadzici a fost arestat in jurul orei 21:30 intr-un autobuz de linie preoraseneasca care face legatura dintre Belgrad si Batajnica. Procurorul sef de la Belgrad a afirmat marti, intr-o conferinta de presa, ca Radovan Karadzic a fost arestat luni si avea asupra sa documente de identitate false.