Asa cum era de asteptat, Comisia Europeana a blocat astazi fonduri destinate Bulgariei in valoare de peste 600 milioane euro si a retras acreditarea a doua agentii guvernamentale care gestionau banii europeni, anunta Novinite.

Concret, au fost blocate finantari de 600 milioane euro din programul PHARE, precum si fonduri aferente programului ISPA.

Nicio alta institutie nu a fost afectata de blocarea finantarilor, desi un draft al raportului, publicat saptamana trecuta, aprecia ca fondurile europene care vor fi retrase s-ar apropia de un miliard de euro.

Comisia si-a motivat deciziile prin nivelul ridicat al coruptiei in Bulgaria si managementul prost al fondurilor europene.

Motiune de cenzura la Sofia

Opozitia din Bulgaria au depus miercuri a sasea motiune de cenzura impotriva guvernului de la Sofia.

Peste 80 de parlamentari au votat documentul, care urmeaza sa fie supus dezbaterilor in Legislativul de la Sofia.

Magistratii bulgari resping acuzatiile OLAF

Consiliului Judiciar Suprem din Bulgaria a criticat insa raportul Oficiului European Anti-Frauda, care acuza fraudarea fondurilor SAPARD, considerand ca acesta nu contine dovezi sau fapte clare, ci este alcatuit mai mult din "declaratii emotionale".

Magistratii au decis insa sa ancheteze cazurile celor doi oameni de afaceri suspectati de fraudarea fondurilor europene, desi o ancheta din 2006 nu a produs vreo dovada in acest sens.