Ziare si portaluri de stiri din intreaga lume s-au aratat socate dupa ce luni au aparut imagini cu persoane care faceau plaja si mancau la doar cativa metri de corpurile a doua fetite rrome care s-au inecat. Agentia de presa italiana ANSA a anuntat ca incidentul in care cele doua fetite de etnie rroma s-au inecat a avut loc pe plaja din Torregaveta, la vest de Napoli.

Cele doua fetite, cu varsta de 14, respectiv 16 ani, s-au dus initial la plaja sa cerseasca, intrind apoi in apa sa inoate. Au fost insa surprinse de valuri mari si de curenti puternici, salvamarii nereusind sa le salveze. Corpurile lor au fost scoase pe plaja si acoperite cu prosoape pana la venirea autoritatilor.

Vezi imagini cutremuratoare cu indiferenta napoletanilor:

Incidentul a constituit doar o mica neplacere pentru cei care faceau plaja, scriu ziarele italiene. Imaginile video arata cum multi stau in costumele de baie foarte aproape de locul unde picioarele celor doua cadavre ies de sub prosoape si isi vad in continuare de treaba lor.

"Cat timp cadavrele fetitelor zaceau pe plaja, cei din jur faceau plaja in continuare si altii mancau la cativa metri departare", scrie La Republica.

Corriere della Serra scrie ca grupul de curiosi s-a dispersat rapid. "Putini au plecat de pe plaja sau au renuntat la plaja. Cand cei de la morga au ajuns, au ridicat trupurile neinsufletite si le-au transportat printre cei intinsi la soare", a scris Corriere della Serra.

Un inalt prelat catolic din Napoli a deplins indiferenta concetatenilor sai: "Nu vrem sa mai vedem astfel de imagini. Ele fac mai mult rau orasului Napoli decit fotografiile cu muntii de gunoaie. E o rusine pentru noi", a spus cardinalul Sepe, citat de videocomunicazioni.com.

Iata ce scrie presa internationala despre cazul de linga Napoli:

CNN: Italians sunbathe as Gypsy girls drown

Guardian: Gypsy girls' corpses on beach in Italy fail to put off sunbathers

Telegraph: Italians sunbathe next to drowned gipsy children

This is London: Chilling indifference of Italians sunbathing just yards from the bodies of two drowned Roma children

Tribune de Geneve: Chronique de la haine ordinaire