Ministrul bulgar pentru Afaceri Europene, Gergana Grancharova, a comparat astazi rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene cu o inspectie a masinii de catre politistii rutieri, afirmand ca acestea "vor deveni Bilblia noastra" in urmatoarele luni, transmite Novinite.

"Cand va duceti masina la ei ca sa o verifice, ei doar noteaza problemele, fara sa existe laude. Politia rutiera nu va lauda pentru ca farurile sunt in ordine, insa o sa va spuna daca exista o problema cu franele", a declarat Grancharova intr-un interviu pentru Radio Darik.

Ministrul a subliniat ca cele doua rapoarte de monitorizare a CE privind Bulgaria (pe justitie si interne, precum si pe absorbtia fondurilor UE), care vor fi date publicitatii pe 23 iulie, vor trebui sa fie luate in considerare foarte responsabil de catre autoritatile bulgare, pentru ca "razboiul nu este pierdut" .

"Este cel de-al doilea an de cand suntem membri ai UE, iar aceasta este o perioada critica pentru fiecare nou stat membru, deoarece acum inregistram o combinatie a mai multor eforturi de reforma", a explicat ministrul.

Ea a asigurat cetatenii bulgari ca tara a inceput sa se comporte ca un stat al UE.

"Raportul Comisiei Europene este un raport de munca, care va deveni Biblia nostra pentru urmatoarele sase luni pana la elaborarea altui raport", a afirmat Gergana Grancharova.