Cantitati reduse de materiale radioactive, dar si substante chimice si metale grele, au fost descoperite la Londra, in zona in care urmeaza sa se desfasoare Jocurile Olimpice din 2012, anunta AFP.

Potrivit AFP, prezenta in zona de est a Londrei a deseurilor chimice si radioactive ar fi fost cunoscuta de mai mult timp de autoritati, fiind vorba despre o veche zona industriala pe care autoritatile intentioneaza sa o reabiliteze. Masuratorile efectuate pana acum au indicat faptul ca substantele radioactive din zona nu afecteaza sanatatea locuitorilor din zona, potrivit autoritatilor britanice.

Tessa Jowell, secretar de stat pentru Jocurile Olimpice, a declarat, insa, ca aproximativ un milion de tone de pamant din zona Parcului Olimpic vor trebui decontaminate. Tessa Jowell a anuntat ca autoritatile au angajat deja firme specializate pentru curatarea zonei si a tinut sa precizeze ca niciun muncitor sau civil nu a fost expus "inutil" materialelor radioactive descoperite in zona.

Oficialul a precizat ca, desi materialele contaminate cu azbest au fost suprimate, "alte substante contaminante au fost descoperite, printre care hidrocarburi, produse chimice, metale grele si cantitati reduse de materiale radioactive".