Presedintele SUA, George W. Bush, a declarat astazi ca economia americana traverseaza o perioada dificila, dar si-a exprimat increderea intr-o evolutie pozitiva pe termen lung.

"Traversam o perioada dificila, dar economia americana creste", a spus Bush, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Alba.

El a solicitat Guvernului sa aprobe rapid planul de sprijin guvernamental pentru cei doi giganti Fannie Mae et Freddie Mac. "Sper ca vor actiona rapid", a declarat M. Bush.

Bush a respins ideea folosirii rezervelor strategice pentru a reduce preturile record la benzina si motorina cu care se confrunta consumatorii americani. "Rezervele strategice sunt pentru situatii de urgenta si nu rezolva problemele pe termen lung", a spus presedintele american.

El a afirmat ca solutia este folosirea energiilor alternative si identificarea de noi resurse de petrol si gaze in State. "Daca am fi facut acest lucru acum sapte ani, am fi purtat o alta discutie acum".

Bush respinge un calendar artificial privind retragerea din Irak

Presedintele a respins ideea unui calendar artificial de retragere a trupelor americane din Irak si a reafirmat ca orice decizie de acest fel trebuie sa porneasca de la conditiile concrete din teatrele de lupta.

"Resping ferm orice calendar artificial de retragere. Ar fi o decizie arbitrara", a spus Bush, intr-o conferinta de presa.

In prezent, "irakienii ne-au invitat sa ne mentinem trupele acolo, dar sunt de acord cu obiectivul nostru privind retragerea din Irak". "Trupele noastre incep sa se intoarca acasa, dar pe baza succesului repurtat acolo", a adaugat el.

Bush a afirmat ca succesul in Afganistan este la fel de important ca cel din Irak: "Nu vrem ca inamicii nostri sa aiba vreu loc de refugiu"