Turistii care vor vizita capitata Irlandei, Dublin, in anii urmatori, ar putea sa fie vaduviti de citeva dintre cele mai importante monumente ale centrului acestui oras. Pentru ca in curind va incepe santierul de constructie al primei linii de metrou subteran din istoria orasului, Metro North, doua dintre monumentele cele mai reprezentative vor fi mutate, pentru cel putin 4 ani.

E vorba de statuia lui Daniel O’Connell, care da si numele principalului bulevard, si de Arca aflata la intrarea in parcul Stephen’s Green, cel mai important spatiu verde din oras.



O'Connell
Foto: Hotnews
Cel mai nou monument central al orasului, The Spire – Monument of Light (o uriasa teava de metal, inalta de 120 de metri), ridicat in 2003, va ramine pe pozitie, dupa ce au fost efectuate mai multe studii care au aratat ca cele doua peroane de metrou ce vor trece prin stinga si dreapta monumentului nu-i vor afecta stabilitatea pe timpul santierului.

Metro North va lega Aeroportul din Dublin de centrul orasului, pe o distanta de 18 kilometri, in paralel urmind sa inceapa si constructia liniei Metro West.

Locuitorii Dublinului vor avea ocazia pe 29 iulie sa vada la sediul Primariei cum arata planurile si machetele viitorului santier al metroului, precum si cum va arata centrul Dublinului dupa terminarea liniei.

The Spire
Foto: Hotnews
Desi aflata intr-o situatie economica in scadere, din cauza recesiunii puternice de pe piata constructiilor, Irlanda a decis sa continue investitiile importante aflate sub semnul Planului National de Dezvoltare, un program care vizeaza modernizarea intregii tari, in special in zona infrastructurii de transport, in urmatorii 7 ani.