Politia germana a inspectat o fabrica de branza din sudul Germaniei pe care o suspecteaza ca ar fi implicata intr-un scandal aflat deja sub ancheta in Italia. Cercetarea se refera la vanzarea in Europa a unor cantitati de branza alterata care au fost revandute in amestec cu branza proaspata, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Politia germana a perchezitionat vineri o fabrica din orasul Woringen, din sudul tarii, a anuntat un purtator de cuvant. "Nu stim inca daca este cu adevarat un scandal alimentar. Inca mai trebuie sa facem verificari", a spus purtatorul de cuvant al politiei.

11.000 de tone de branza stricata sau cu valabilitatea expirata au fost "reciclate" fiind reintegrate ulterior in compozitia a noi produse lactate, potrivit unei anchete publicate vineri de cotidianul La Repubblica.

In loc sa distruga produsele vechi sau alterate, 40 de mari intreprinderi - italiene, dar si britanice, germane si austriece - se debarasau de ele predandu-le altor patru societati, trei cu sediul in Italia si una cu sediul in Germania, administrate de un om de afaceri sicilian.

Branzeturile alterate contineau viermi, excremente de soareci sau chiar reziduuri din plasticul in care fusesera ambalate si cerneala de la etichete. Branza era "reciclata" prin amestecare cu branzeturi "proaspete", si folosita ulterior in fabricarea de mozzarella, gorgonzola si branza topita, produse care erau vandute ulterior in intreaga Europa.