Cel mai temut terorist din lume, Osama bin Laden, mai are doar cateva luni de trait, arata un raport CIA citat de revista TIME in pagina electronica. Publicatia sustine ca liderul retelei teroriste Al-Quaida ar mai avea de trait intre 10 si 18 luni, din cauza unei boli de rinichi.

Acestea nu sunt primele speculatii pe marginea starii de sanatate a lui Osama bin Laden. In urma cu 6 ani, presedintele pakistanez Pervez Musharraf afirma ca bin Laden, care se ascundea atunci in Afganistan, sufera de o afectiune la rinichi si nu poate trai fara dializa.

In acelasi an, un inalt oficial american anti-terorism, Dale Watson, afirma ca in opinia sa "Osama bin Laden nu mai este printre noi". Cativa ani mai tarziu, un raport al serviciilor secrete franceze arata ca liderul Al-Quaida ar fi murit in august 2006, din cauza unei crize de febra tifoida.

Osama bin Laden a continuat, insa, de atunci, sa apara in inregistrari audio si video in care ameninta lumea cu noi atentate teroriste. Ultimul mesaj audio al liderului celei mai temute retele teroriste a fost dat publicitatii chiar luna trecuta.