Un tribunal din Teheran a condamnat astazi la moarte un om de afaceri iranian acuzat de spionaj in favoarea Israelului, intr-un proces care a durat doar doua zile, transmite Reuters.

Sentinta curtii vine pe fondul tensiunilor dintre Iran si Israel, generate de speculatiile privind un posibil atac israelian asupra facilitatilor nucleare ale republicii islamiste.

Omul de afaceri, Ali Ashtari, este directorul unei companii care se ocupa cu furnizarea de echipament de securitate si de comunicatii guvernului iranian.

El a fost acuzat de "spionaj in favoarea serviciului de informatii Mossad". Ali Ashtari a pledat vinovat si a cerut clementa, potrivit agentiei de stiri ISNA.

"Cer scuze poporului iranian si tuturor celor care au suferit din cauza actiunilor mele", a declarat acuzatul, in fata curtii de justitie.

Ashtari, care este inchis de un an si jumatate, spune ca a acceptat un imprumut de 50.000 de dolari de la agenti israelieni pe fondul dificultatilor financiare cu care se confrunta.

Media iraniana nu specifica daca acuzatul a facut apel la aceasta decizie. Oficialii israelieni au refuzat sa comenteze acest caz.