Sase cetateni romani au fost retinuti de politia germana dupa ce au fost prinsi ca furau electronice din camioane aflate in mers pe autostrada.

Potrivit AP, hotii romani foloseau doua autovehicule si operau noaptea. Unul dintre ele statea in spatele camionului, cu farurile stinse pana cand doi romani urcau, din mers, in camioanele incarcate, furau telefoane mobile si laptop-uri pe care le incarcau apoi in masina aflata in spate. Cealalta masina mergea paralel cu vehiculul pradat, pentru a nu da voie altor vehicule sa se apropie.

Politistii germani au ramas socati de inventivitatea romanilor. "Era o operatiune extrem de periculoasa - ca-n filme," a declarat Manfred Radecke, purtator de cuvant al politiei din Dortmund, citat de AP si Telegraph. In timpul jafului, camioanele rulau cu viteza mare: peste 60 mile/h.

Radecke a explicat ca cinci dintre "piratii autostrazii" ar fi venit din Romania, iar al saselea traia in Dortmund.

"Aceasta metoda de operare este unica aici. Nu ne-am mai confruntat niciodata cu asemenea incidente," spune Oliver Peiler, de la politia din Dortmund.

Membrii retelei refuza sa coopereze cu anchetatorii, iar politia germana a dat sfoara in tara sa afle daca mai sunt pagubiti si in alte zone ale Germaniei.