Povestea tribului amazonian care nu a luat niciodata contact cu restul civilizatiei umane se dovedeste pe jumatate falsa, dupa ce fotograful care a lansat informatia a declarat recent ca autoritatile stiau de existenta acestui trib inca din 1910. Povestea a urmarit, spune fotograful, sa atraga atentia asupra impactului defrisarilor asupra triburilor amazoniene.

La sfarsitul lunii mai, Fundatia Nationala Indiana (Funai), citata de FoxNews.com, anunta ca razboinici ce apartin unui trib indian din Brazilia ce nu avusese contact pana in acest moment cu restul civilizatiei umane au fost fotografiati in partea de vest a junglei amazoniene, la granita cu Peru.

Fotografiile realizate pareau sa sustina informatia. Imaginile luate dintr-un avion de mici dimensiuni, ce a survolat zona, infatiseaza razboinicii tinand in mana arcuri si sulite, indreptate spre cer.

Dupa cum s-a dovedit insa, povestea este numai pe jumatate adevarata. Luptatorii fotografiati erau, intr-adevar, membrii unui trib, dar cu siguranta nu unul pierdut. De fapt, dupa cum a explicat recent fotograful, José Carlos Meirelles, autoritatile stiau de existenta acestui trib inca din 1910.

Fundatia care a realizat pozele si-a propus ca, prin provestea tribului care nu luase contact niciodata cu civilizatia, sa atraga atentia asupra pericolului defrisarilor.

Adevarul a fost facut public recent, dar site-urile de stiri, probabil usor jenate de faptul ca au fost pacalite, au fost reticente in difuzarea informatiei, noteaza yahoo.com.