Populatia lumii va atinge sapte miliarde de persoane in 2012, potrivit unei prognoze realizate de Biroul de recensamant al SUA, citat de Breitbart.com.

In prezent, in lume exista 6.7 miliarde de persoane, cele mai populate state fiind China, India si SUA.

Populatia globului a atins cifra de sase miliarde in 1999, ceea ce inseamna ca in doar 13 ani a mai crescut cu un miliard de persoane. Prin comparatie, populatia globului a ajuns la un miliard in jurul anului 1800, iar doua miliarde de persoane s-au inregistrat in 1930.

Un expert in demografie de la Biroul american pentru populatie, Carl Haub, a afirmat ca "se poate observa usor efectul cresterii rapide a populatiei in tarile dezvoltate" datorat progreselor in alimentatie si in sistemul medical.

Populatia globului creste cu circa 1.2% pe an. Biroul american de Recensamant afirma ca rata de crestere va scadea la 0.5% pana in 2050.

In 2050, India va depasi China ca numar de locuitori.

Cresterea accelerata a populatiei mondiale are loc in ciuda eforturilor depuse de comunitatea internationala ce se confrunta cu cereri tot mai mari de resurse naturale. Noua statistica vine in contextul cresterii preturilor la petrol si benzina. In plus, cresterea rapida a populatiei in statele in curs de dezvoltare este amenintata de lipsa resurselor.