Premierul rus, Vladimir Putin, a intrat in topul mondial al personalitatilor in care oamenii au cea mai mare incredere, informeaza Eho Moskvi, citat de Rador. De asemenea, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, se bucura de cea mai mare popularitate, spre deosebire de presedintele american, cel iranian si pakistanez - lideri in care lumea are cea mai putina incredere.

Ban Ki-moon ocupa pozitia intai, iar pe urmatoarele doua locuri ale celor mai populari politicieni din lume se afla premierul Marii Britanii, Gordon Brown, care s-a bucurat de sprijinul respondentilor chestionati, proveniti din sase state ale lumii, si premierul Vladimir Putin.

Sondajul de opinie a fost realizat de Compania WorldPublicOpinion, in perioada ianuarie-mai 2008, cand Vladimir Putin era sef de stat si ca urmare a fost nominalizat din partea Rusiei. Politica externa a fostului presedinte rus Vladimir Putin s-a bucurat de votul a 80% dintre cetatenii Rusiei si de 70% dintre cei din China.

Unul dintre putinii politicieni care nu se bucura de popularitate nici macar in propria sa tara este presedintele Statelor Unite, George W. Bush. In randul americanilor acesta este sustinut de 42% din respondenti, in timp ce 56% considera ca politica actualului sef de stat american nu este corecta. Liderii care sunt cotati cu cea mai redusa popularitate sunt: presedintele pakistanez, Pervez Musharaff, si presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad.