Scriitorul american Gore Vidal considera ca americanii vor avea nevoie de "100 de ani pentru a repara tot raul" facut de presedintele George W. Bush, potrivit interviului publicat, sambata, de cotidianul spaniol El Mundo, citat de NewsIn.

"Presedintele s-a comportat ca un veritabil criminal, insa noi nu avem curajul sa il destituim pentru ca a violat constitutia americana", a precizat scriitorul in legatura cu razboiul din Irak, razboi pe care il critica puternic in SUA.

"Traim intr-o dictatura. Avem un guvern fascist care controleaza mijloacele media. Am lasat in urma republica", a adaugat Vidal, intr-un discurs violent impotriva presedintelui Bush, in timp ce acesta din urma se afla intr-un turneu de adio in Europa.

Gore Vidal, autor al cartilor "Lincoln" sau "Imperiul", este considerat, la cei 82 de ani ai sai, unul din cei mai mari eseisti si romancieri americani ai secolului 20, critic radical al politicii Statelor Unite.

Cu privire la subiectul Barack Obama, candidatul democrat la viitoarele alegeri prezidentiale americane, Vidal a spus ca s-a gandit un moment ca "acesta este un demagog, insa, este inteligent, iar un presedinte inteligent ar fi o noutate autentica la Casa Alba".

Barack Obama are sanse sa castige alegerile in noiembrie, inaintea lui John McCain "daca va mai fi viu" la acea data, a adaugat Vidal.