Un oficial din Guvernul britanic a fost suspendat din functie, dupa ce a pierdut in tren un plic ce continea documente secrete despre reteaua terorista Al-Qaida. Un purtator de cuvant al Cabinetului britanic, citat de AFP, a declarat ca documentele au fost gasite de un calator, in trenul care pleca din gara Waterloo, Londra, spre regiunea Surrey.

"Doua documente stampilate secrete au fost lasate intr-un tren si au fost gasite ulterior de un barbat care le-a predat jurnalistilor de la postul BBC", a declarat purtatoru de cuvant precizand ca "nu exista dovezi care sa arate ca siguranta nationala a fost afectata".

Documentele erau redactate de comunitatea britanica de informatii, la comanda Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si a celui de Externe. Plicul de culoare portocalie continea 7 pagini si era marcat cu „UK Top Secret”. Pe fiecare pagina scria "doar pentru reprezententi din Marea Britanie, SUA, Canada si Australia".

Documentele puteau deveni periculoase pentru armata britanica din Irak si Afganistan, daca ajungeau in mana unor persoane "nepotrivite".

Oficialul in cauza a fost interogat in cadrul unei anchete interne a Guvernului si va fi suspendat din functie. Acesta nu primise acordul superiorilor sa scoata plicul din sediul Guvernului.

Politiia londoneza de contraspionaj a demarat o investigatie in acest caz.