Fata cea mare a lui Josef Fritzl, austriacul incestuos, a fost reunita cu familia sa dupa ce a iesit recent din coma, transmite CNN.

Kerstin Fritzl, care are 19 ani, s-a intalnit duminica cu ceilalti membri ai familiei, la scurta vreme dupa ce medicii au scos-o din starea de coma artificiala in care se aflase in ultimele saptamani.

Josef Fritzl este acuzat ca si-a sechestrat si violat fata, Elizabeth, timp de 24 de ani. Cei doi au avut sapte copii impreuna, din care unul a murit. Trei dintre copii, intre care si Kerstin, au fost tinuti in subsolul casei, fara sa vada de loc lumina zilei.

Kerstin a fost internata intr-un spital din Amstetten pe 19 aprilie, dupa ce suferise o infectie la rinichi iar unele organe interne nu mai functionau normal. Doctorii au declarat ca fata a avut "o recuperare remarcabila" si ca in acest moment poate vorbi, sta in picioare si poate umbla daca este ajutata. Fata a declarat ca vrea sa faca o calatorie cu barca si sa asiste la un concert de-a lui Robbie Williams.

Cele doua parti ale familiei, adica cei care au fost inchisi in subsol si cei care locuiau in casa, fara sa fie constienti de abuzuri, "se vor cunoaste din nou", au anuntat doctorii si avocatii familiei. Doctorul Albert Reiter, care a condus echipa de medici, a afirmat ca momentul in care Kerstin a deschis ochii a fost "foarte emotionant" si ca mama sa, Elizabeth, a jucat un rol important in recuperarea fetei, vizitand-o zilnic si motivand-o.

Avocatii au cerut presei si opiniei publice sa permita familiei sa se recupereze in intimitate.

Povestea "casei ororilor" din Austria a fost descoperita de autoritati dupa ce Kerstin a fost transportata la spital de tatal sau. Doctorii au anunatat politia dupa ce nu au reusit sa gaseasca nicio fisa medicala a fetei.