Reprezentantul permanent al Statelor Unite la NATO a declarat ca ar vrea sa vada Rusia in calitate de stat membru al Organizatiei Nord-Atlantice, anunta agentia RIA Novosti, citata de Mediafax. "Vorbind in calitate de strateg si student si prieten de o viata al poporului rus, as vrea sa traiesc intr-o lume in care Rusia sa vrea sa devina membru NATO si in care Rusia sa atinga standardele pe care NATO le impune pentru deschidere, democratie, reforma, stat de drept si pe care noile state membre trebuie sa le indeplineasca", a declarat Victoria Nuland intr-un interviu acordat agentiei ruse si saptamanalului Argumenty i Fakty.

Ea a subliniat ca aceasta este opinia sa personala, adaugand ca fostul presedinte rus Vladimir Putin a exclus anterior posibilitatea ca Rusia sa adere la Alianta Nord-Atlantica. Nuland a precizat ca spera ca Rusia va ajunge sa valorizeze NATO.

"Cred, asa cum presedintele Bush i-a declarat presedintelui Putin si tuturor la Bucuresti cu ocazia Consiliului NATO-Rusia, avem multe de facut pentru ca oamenii care stau la mesele din bucatarie din Rusia sa inteleaga mai bine NATO contemporan", a adaugat ea.

Nuland a declarat ca Ucraina si Georgia nu sunt inca pregatite sa adere la NATO. Ea a subliniat ca vor mai trece cativa ani pana cand cele doua foste state sovietice vor deveni membre cu drepturi depline ale Aliantei Nord-Atlantice.