Comisia Europeana, Parlamantul European si Consiliul de Ministri ii primesc astazi pe toti cei care vor sa vada unde se iau deciziile la nivel european. Portile institutiilor europene s-au deschis la ora 10:00 si se vor inchide seara, la ora 18:00. Manifestarea marcheaza Anul Dialogului Intercultural, anunta Rador.

Vizitatorii vor fi intampinati de functionari europeni, care le vor oferi pliante si alte articole promotionale si raspunde tuturor intrebarilor legate de funtionarea institutiilor europene. in sala de presa a Comisiei, cabinele, de unde de obicei se traduc in cele 23 de limbi oficiale conferintele comisarilor, vor fi astazi la dispozitia publicului, iar cei care doresc pot fi interpreti pentru cateva minute.

in plus, reprezentantele permanente ale statelor membre au amenajat in Parcul Leopold din apropierea celor 3 institutii europene corturi in care le vor oferi celor interesati informatii despre fiecare dintre cele 27 de state membre ale Uniunii. Romania isi va prezenta astazi oferta culturala, turistica si gastronomica, in acordurile muzicii populare romanesti.