Caz incredibil in Statele Unite. Un barbat de 78 de ani a fost lovit de doua masini si s-a prabusit ranit in mijlocul strazii, insa nici soferii celor doua autovehicule, nici alti trecatori nu se opresc sa ii acorde vreun ajutor. Cazul, petrecut la Hartford, capitala Statului Connecticut, a fost relatat pe larg de mass-media americana si a creat o vie emotie, dar si indignare in randul opiniei publice americane, dupa ce politia a dat publicitatii imaginile surprinse de o camera de supraveghere, anunta AFP.

Vezi aici filmul accidentului:

Victima accidentului a fost internata in spital, insa barbatul este paralizat.

Cele doua masini nu au putut fi identificate, pentru ca placutele de inmatriculare nu se vad clar pe imaginile surprinse de camera de supraveghere. Timp de inca un minut, pana la sosirea masinii de politie, alte noua autoturisme trec pe langa batranul prabusit in mijlocul strazii, fara ca vreunul dintre soferii nepasatori sa opreasca.

Ulterior, seful politiei locale s-a declarat scandalizat de atitudinea "inumana" a oamenilor care au trecut nepasatori pe langa batranul ranit.

Un psiholog a explicat, la televiziunea locala, ca o astfel de atitudine nu este deloc o raritate si apare frecvent in zonele urbane cu densitate mare de populatie, unde oamenii nu se cunosc intre ei si uneori nici nu se privesc pe strada.