Noi imagini transmise de catre sonda americana Phoenix de pe Marte arata o materie alba, probabil gheata sau sare, intr-o groapa sapata in solul Planetei Rosii, a anuntat NASA.

Pe pagina electronica a Agentiei Spatiale americane au fost afisate imagini trimise de catre sonda si in care este vizibila prezenta materiei de culoare deschisa.

Unul dintre specialistii misiunii a afirmat ca membrii echipei NASA care urmaresc sonda "au avut o discutie aprinsa daca este vorba de sare, gheata sau chiar o materie mai exotica".

Specialistii incearca sa foloseasca bratul robotic al sondei pentru a depune materialul prelevat si sa-l analizeze intr-un mic laborator denumit TEGA, aflat in interiorul lui Phoenix.

Sonda a ajuns in regiunea arctica de pe Marte saptamana trecuta, in incercarea de a gasi apa in calota glaciara, care ar putea demonstra existenta vietii pe Planeta Rosie.

Phoenix a parcurs 679 milioane de kilometri, fiind lansata in spatiu in august 2007.Valoarea misiunii este de aproape 420 de milioane de dolari.