Un film video despre care se afirma ca infatiseaza extraterestri a fost prezentat jurnalistilor, la o conferinta de presa organizata la Denver (Colorado), transmite FoxNews.com.

Potrivit informatiilor difuzate de Denver Post, filmul alb-negru dureaza trei minute si pare sa infatiseze o creatura cu ochi mari ce se uita intr-o casa, printr-o fereastra.

FoxNews precizeaza ca nu este clar daca respectiva creatura, de culoare deschisa si avand un cap in forma de balon, este o papusa sau un extraterestru. Coform publicatiei din Denver, tinand cont de inaltimea la care se afla fereastra, creatura ar avea in jur de 2.45 metri.

Jeff Peckman, care a propus municipalitatii din Denver crearea unei Comisii pentru Afaceri Extraterestre, a prezentat filmul in fata ziaristilor, afirmand ca "acest extraterestru este foarte delicat si inocent si tanar". Americanul sustine ca extraterestrul ar fi aparut de patru ori in cadrul ferestrei si a clipit din ochii ce au culoare inchisa.

Imaginile au fost inregistrate in 17 iulie 2003 in statul Nebraska, de catre Stan Romanek, a declarat Alejandro Rojas, directorul asociatiei Mutual UFO Network. Acesta a precizat ca Romanek a instalat camera video deoarece se temea ca fata sa adolescenta era urmarita de perversi.

Denver Post precizeaza ca fotografii si cameramanii nu au fost lasati sa inregistreze imagini ale filmului, deoarece Peckman a avertizat ca desfasoara negocieri pentru realizarea unui documentar iar acest lucru ar incalca termenii de confidentialitate.

Peckman s-a intalnit anterior cu oficiali ai Primariei din Denver, carora le-a cerut sa ia in considerare cererea sa privind infiintarea Comisiei pentru Afaceri Extraterestre. Americanul doreste ca respectiva comisie sa fie formata din 18 membri. La intalnirea de la Primaria din Denver au participat si cativa studenti, care purtau palarii din folii de aluminiu cu numele de "Signs", aluzie la filmul regizat de M. Night Shyamalan ce prezinta o invazie extraterestra.

Peckman, care se ocupa cu vanzarea unei tehnologii despre care sustine ca reduce "haosul campurilor electromagnetice", a tinut prelegeri despre nave extraterestre ce aterizeaza la Los Angels sau zboara in apropierea Casei Albe. Americanul are nevoie de 4.000 de semnaturi pentru ca propunerea lui sa fie luata in discutie de consilierii municipali. Peckman sustine ca, chiar daca va esua in incercarea sa, efortul "va educa oamenii despre existenta extraterestrilor".